Szakmai alapelevekről

Az interakció, az ügyfél és a tanácsadó valódi együttműködése az eredményes munka a kulcsa. Azaz a tanácsadói "bölcsek köve", vagy a mindent tudó guruk aforizmáinak csillogtatása helyett, egy interaktív, a kölcsönös egymásra hatás szellemében zajló kapcsolat kialakítására törekszünk, amelyben megismerhetjük a megoldásra váró problémát, a vezetők céljait, a szervezeti adottságokat, az egyedi szükségleteket, késztetéseket. Egyúttal részletesen feltárjuk a megoldási lehetőségeket és azok feltételeit, bizalom ébred és a szó konkrét értelmében is megbízó válik az ügyfélből. Ennek érdekében fontos annak eldöntése is, hogy megfelelően összeillik-e az értékrendünk ahhoz, hogy felelős együttműködésben dolgozzunk.

Az innováció szellemében mindig újat alkotunk. Mert nincs két egyforma vezető, vállalat, vagy megbízó. A már meglévő tapasztalatainkból, ismereteinkből kiindulva, az adott kontextusnak megfelelően valami új, testreszabott megoldás kidolgozását katalizáljuk. Arra törekszünk, hogy csakis a változásra, változtatásra érett problémák megoldásában vállaljunk tanácsadói, szakértői szerepet.

Az inspiráció kölcsönös, erőforrás fokozó közegét teremtjük meg. A tanácsadói elkötelezettség és szakértelem, valamint a valós megbízói szükséglet egymásra hatására építünk. Abból a megfigyelésből indulunk ki, hogy az egészséges szervezet fejlődőképes és a benne keletkező problémák beindítják a természetes önjavító folyamatokat. Tanácsadóként az a dolgunk, hogy azonosítsuk a szervezeti célok elérését akadályozó tényezőket, felfedezzük, támogassuk, erősítsük az egyéni késztetéseket, megteremtsük a megfelelő feltételeket, kereteket az önismereten alapuló egyéni és szervezeti fejlődéshez.

dr. Gönczi Gergely szervezetfejlesztési tanácsadó

Scroll to Top