Együttműködésről

A fejlődéssel, változással törvényszerűen együtt jár néhány elkerülhetetlen probléma: az időráfordítás, a költségek, az eredményességbe vetett hit kérdése, a személyes ellenállások és a bizonytalanság. Azok a vezetők, akik a munkatársaik, vagy éppen önmaguk fejlődésének érdekében külső segítséget vesznek igénybe, mindannyian szembetalálkoznak a változás kockázatával is.

A bizalomra alapozott kapcsolat nélkülözhetetlen feltétele az olyan együttműködésnek, amelynek célja az ismeretátadás, a készségek és az önismeret fejlődése. Konzulenseként az a feladatom, hogy a fejlődéssel járó kockázat kezelésében partneri szerepet vállaljak. Meggyőződésem, hogy felelősségteljes hozzáállással és szakértői figyelemmel teherbíró kommunikációs hidat építhetünk a munkakapcsolatokban. A híd neve: bizalom. 

Az időzítést nem csak a vezetésben és a fejlődésben, hanem az élet minden egyéb területén is nagyon fontos tényezőnek tartom. A mi munkánk eredményességében is döntő jelentősége van a megfelelő időzítésnek. Vezetőnek, döntéshozónak és a tanácsadónak is fontos éreznie és tudnia, hogy mikor jött el a változtatás vagy a beavatkozás lehetősége, és a változás ideje.

dr. Gönczi Gergely szervezetfejlesztési tanácsadó
Scroll to Top